Stanovanja malce dražja

Foto: Žurnal24 (Foto: Saša Despot)
Novozgrajena stanovanja so se v drugem četrtletju na četrtletni ravni podražila za 1,6 odstotka.
Oglej si celoten članek

To je že drugo zaporedno četrtletno zvišanje cen novozgrajenih stanovanj po obdobju padanja. Tudi v prvem četrtletju so cene zrasle za 1,6 odstotka. Cene so se tako vrnile na približno enako raven kot pred letom dni. V primerjavi z drugim četrtletjem 2008, ko so cene novogradenj dosegle svoj višek, pa so cene novogradenj v drugem četrtletju 2010 še vedno za skoraj 15 odstotkov nižje.

V drugem četrtletju 2010 so podjetja, ki poročajo Sursu o cenah novozgrajenih stanovanj, prodala 272 novogradenj. Število prodanih stanovanj je še vedno skromno v primerjavi s povprečno četrtletno prodajo (366 stanovanj) v letu 2007. Največ stanovanj (98) je bilo prodanih v Osrednjeslovenski statistični regiji, od tega 44 v Ljubljani. V Podravski regiji je bilo prodanih 55 stanovanj, v Gorenjski 36, preostala pa v ostalih devetih statističnih regijah.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.