Slovenija
6 ogledov

Stanovanja malce dražja

(Foto: Saša Despot) Žurnal24 main
Novozgrajena stanovanja so se v drugem četrtletju na četrtletni ravni podražila za 1,6 odstotka.

To je že drugo zaporedno četrtletno zvišanje cen novozgrajenih stanovanj po obdobju padanja. Tudi v prvem četrtletju so cene zrasle za 1,6 odstotka. Cene so se tako vrnile na približno enako raven kot pred letom dni. V primerjavi z drugim četrtletjem 2008, ko so cene novogradenj dosegle svoj višek, pa so cene novogradenj v drugem četrtletju 2010 še vedno za skoraj 15 odstotkov nižje.

V drugem četrtletju 2010 so podjetja, ki poročajo Sursu o cenah novozgrajenih stanovanj, prodala 272 novogradenj. Število prodanih stanovanj je še vedno skromno v primerjavi s povprečno četrtletno prodajo (366 stanovanj) v letu 2007. Največ stanovanj (98) je bilo prodanih v Osrednjeslovenski statistični regiji, od tega 44 v Ljubljani. V Podravski regiji je bilo prodanih 55 stanovanj, v Gorenjski 36, preostala pa v ostalih devetih statističnih regijah.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.