Stanovanjski krediti vse dražji

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Pogoji so se z lanskim aprilom poslabšali.
Oglej si celoten članek

V Zvezi potrošnikov Slovenije (ZPS) ugotavljajo, da so se pogoji bank pri stanovanjskem kreditiranju v primerjavi z lanskim aprilom poslabšali. Povprečna efektivna obrestna mera kreditov je višja za dve desetinki odstotka, zvišali so se tudi povprečni stroški kredita.

Razlog za manj ugodno ponudbo na trgu po njihovih ugotovitvah ni le zvišanje referenčne obrestne mere euribor, pač pa tudi zvišanje stroškov odobritve kredita pri številnih bankah. Povprečni stroški kredita v znesku 80.000 evrov z odplačilno dobo 20 let so se denimo od lanskega aprila podražili za 1600 evrov, so sporočili iz ZPS.

Razlike med bankami

Razlika v stroških med najbolj in najmanj ugodno banko znaša pri kreditu, o katerem so poizvedovali, dobrih 7000 evrov. Trenutno najugodnejšo ponudbo za stanovanjske kredite s spremenljivo obrestno mero, ki ni vezana na nakup dodatnih storitev, so našli pri SKB banki.

Najugodnejši stanovanjski kredit s fiksno obrestno mero pa so našli pri banki Unicredit. A ob tem dodajajo, da ostajajo krediti s fiksno obrestno mero žal občutno dražji od tistih s spremenljivo obrestno mero.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 11:31 7. Februar 2014.

    Jugoslovanski sistem …<br />… ni bil sistem, ki sem ga ljubil, kot mislijo nekateri pisatelji, povzpetniki, dušebrižniki, ekonomisti in drugi, …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.