Stanovanjski sklad v prodajo skoraj tri leta praznih stanovanj

Foto: Bralec
Foto: Bralka
Stanovanjski sklad Republike Slovenije je najavil, da bo prodal 53 stanovanj v Borovnici in 26 stanovanj v Novem mestu.
Oglej si celoten članek

Gre za še nikoli vseljena stanovanja, je pa presenetljivo, da jih tokrat prodajajo po sistemu videno-kupljeno.Doslej so imeli namreč kupci garancijo na dobro izvedbo del in skrite napake, česar tokrat ne bo. 

Stanovanjski sklad smo že vprašali, zakaj tokrat prodajajo po sistemu videno-kupljeno in koliko bodo stanovanja zaradi tega cenejša kot sicer. Odgovore bomo objavili, takoj ko jih prejmemo. 

Neuspešno jih oddajajo že od začetka leta 2013

V Borovnici so že v začetku leta 2013 ponudili v najem 186 stanovanj, po 15 izboru dobro leto kasneje je bilo praznih še 86. Zdaj prodajajo 53 stanovanj večjih kvadratur. 

Foto: Anže Petkovšek zeleni gaj

V Novem mestu bo naprodaj 26 stanovanj različnih velikosti (v projektu Podbreznik 2 je bilo sicer zgrajenih 44). "Stanovanja na obeh lokacijah se nahajajo v novozgrajenih objektih, v bližini pa lahko najdemo vso potrebno infrastrukturo," pravijo na stanovanjskem skladu, ki bo omogočil tudi ugodno kreditiranje v višini do 80 odstotkov vrednosti stanovanja. 

Razpis za prodajo bodo objavili v petek na spletni strani sklada www.ssrs.si, ogledi pa bodo možni od 7. do 18. decembra, a se bo treba za ogled dogovoriti najkasneje do 2. decembra.

Za najem na voljo še 39 stanovanj

Stanovanjski sklad na svojih spletni straneh sicer v najem ponuja skupaj 39 stanovanj. Največ, 13, jih je na voljo na Jesenicah, devet na lokaciji Kranj Sotočje, pet v Borovnici, po štiri v Lendavi in Vipavi, dve v Prevaljah in po eno v Gornji Radgoni in v Kočevju. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 05:54 18. November 2015.

    Novo stanovanje brez garancije.Že naprej ti povejo,da je polno napak s katerimi se ne bojo ubadali.Hvala za rože.

  • 15:53 17. November 2015.

    In kaj se bunijo, če ni garancije?<br />Mam tudi babo, ki je brez garancije, kuštala je pa že več kot …

  • 15:33 17. November 2015.

    Tipično za slovensko ciganarijo.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.