Slovenija
496 ogledov

Stanovanjski sklad v prodajo skoraj tri leta praznih stanovanj

stanovanja sklada v Borovnici Bralka
Stanovanjski sklad Republike Slovenije je najavil, da bo prodal 53 stanovanj v Borovnici in 26 stanovanj v Novem mestu.

Gre za še nikoli vseljena stanovanja, je pa presenetljivo, da jih tokrat prodajajo po sistemu videno-kupljeno.Doslej so imeli namreč kupci garancijo na dobro izvedbo del in skrite napake, česar tokrat ne bo. 

Stanovanjski sklad smo že vprašali, zakaj tokrat prodajajo po sistemu videno-kupljeno in koliko bodo stanovanja zaradi tega cenejša kot sicer. Odgovore bomo objavili, takoj ko jih prejmemo. 

Neuspešno jih oddajajo že od začetka leta 2013

V Borovnici so že v začetku leta 2013 ponudili v najem 186 stanovanj, po 15 izboru dobro leto kasneje je bilo praznih še 86. Zdaj prodajajo 53 stanovanj večjih kvadratur. 

zeleni gaj | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek

V Novem mestu bo naprodaj 26 stanovanj različnih velikosti (v projektu Podbreznik 2 je bilo sicer zgrajenih 44). "Stanovanja na obeh lokacijah se nahajajo v novozgrajenih objektih, v bližini pa lahko najdemo vso potrebno infrastrukturo," pravijo na stanovanjskem skladu, ki bo omogočil tudi ugodno kreditiranje v višini do 80 odstotkov vrednosti stanovanja. 

Razpis za prodajo bodo objavili v petek na spletni strani sklada www.ssrs.si, ogledi pa bodo možni od 7. do 18. decembra, a se bo treba za ogled dogovoriti najkasneje do 2. decembra.

Za najem na voljo še 39 stanovanj

Stanovanjski sklad na svojih spletni straneh sicer v najem ponuja skupaj 39 stanovanj. Največ, 13, jih je na voljo na Jesenicah, devet na lokaciji Kranj Sotočje, pet v Borovnici, po štiri v Lendavi in Vipavi, dve v Prevaljah in po eno v Gornji Radgoni in v Kočevju. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
  • matermila 05:54 18.november 2015.

    Novo stanovanje brez garancije.Že naprej ti povejo,da je polno napak s katerimi se ne bojo ubadali.Hvala za rože.

  • Johny 15:53 17.november 2015.

    In kaj se bunijo, če ni garancije?Mam tudi babo, ki je brez garancije, kuštala je pa že več kot tale špajza....

  • maresem 15:33 17.november 2015.

    Tipično za slovensko ciganarijo.