Stare prostore vrtca bodo preuredili

Foto: Žurnal24 Župan Rupert Gole razmišlja, kako bi lahko izkoristili stare prostore vrtca. (Fo
Vrtec. Otroci se bodo preselili v nove prostore. Stare bodo namenili občinskemu pihalnemu orkestru.
Oglej si celoten članek

V ponedeljek se bodo otroci vrtca, ki deluje v okviru Osnovne šole dr. Pavla Lunačka Šentrupert, predvidoma preselili v novega, ki je kot prvi v Sloveniji v celoti lesen, je povedal župan Rupert Gole. Prejšnji teden so potekala usposabljanja osebja, seznanjenje s tehničnimi podrobnostmi in drugi sestanki, občinski svet pa razmišlja, kako bi izkoristili stare prostore, v katerih je vrtec do zdaj deloval.

Predvsem za društva

"Že lani smo naredili posnetek obstoječega stanja in pripravili idejno zasnovno možnosti po predelavi, s katero dobimo približno 70 kvadratnih metrov velik prostor," je povedal Gole.

V njem bi radi organizirali vse potrebno za občinski pihalni orkester, da bi lahko tam izvajali vaje in imeli stalno postavljene svoje inštrumente. "En prostor po adaptaciji namenjamo društvom, v njem pa bi lahko deloval začasen oddelek vrtca, če bi ga potrebovali," je pojasnil Gole in dodal, da bodo v vrtcu zagotovili tudi skladišče za Rdeči križ za njihove prehrambne pakete in drugo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.