Slovenija
18 ogledov

Stare prostore vrtca bodo preuredili

Župan Rupert Gole razmišlja, kako bi lahko izkoristili stare prostore vrtca. (Fo Žurnal24 main
Vrtec. Otroci se bodo preselili v nove prostore. Stare bodo namenili občinskemu pihalnemu orkestru.

V ponedeljek se bodo otroci vrtca, ki deluje v okviru Osnovne šole dr. Pavla Lunačka Šentrupert, predvidoma preselili v novega, ki je kot prvi v Sloveniji v celoti lesen, je povedal župan Rupert Gole. Prejšnji teden so potekala usposabljanja osebja, seznanjenje s tehničnimi podrobnostmi in drugi sestanki, občinski svet pa razmišlja, kako bi izkoristili stare prostore, v katerih je vrtec do zdaj deloval.

Predvsem za društva

"Že lani smo naredili posnetek obstoječega stanja in pripravili idejno zasnovno možnosti po predelavi, s katero dobimo približno 70 kvadratnih metrov velik prostor," je povedal Gole.

V njem bi radi organizirali vse potrebno za občinski pihalni orkester, da bi lahko tam izvajali vaje in imeli stalno postavljene svoje inštrumente. "En prostor po adaptaciji namenjamo društvom, v njem pa bi lahko deloval začasen oddelek vrtca, če bi ga potrebovali," je pojasnil Gole in dodal, da bodo v vrtcu zagotovili tudi skladišče za Rdeči križ za njihove prehrambne pakete in drugo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.