Starši presenetili policiste

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Policisti so ugotovili veliko kršitev.
Oglej si celoten članek

Gorenjski policisti so v okviru dvotedenske akcije za večjo varnost kolesarjev na območju Kranja nadzirali in preverjali, ali kolesarji spoštujejo cestnoprometna pravila. Nadzor je potekal med 6.30 in 13. uro v torek in sredo. V tem času so ugotovili 14 kršitev kolesarjev v torek in 47 kršitev v sredo. 

Večinoma je šlo za vožnjo po nepravilni površini za kolesarje, nepravilno stran in smer vožnje, neuporabo kolesarskih čelad, vožnjo brez držanja krmila kolesa, telefoniranje med vožnjo in prevažanje stvari, ki zmanjšujejo vodljivost kolesa. 

V nekaterih prekrških so bili udeleženi mladoletniki. Ko so policisti za njihove kršitve obveščali starše, se je večina njih presenetljivo strinjala, da se zoper otroke ukrepa, saj jim pogosta opozorila niso zalega. 

Foto: Profimedia Kolesarska nesreča

Policisti so v zadnjih dveh dneh obravnavali dve nesreči kolesarjev. Na cesti Labore – Mavčiče je kolesar med nepravilnim prehitevanjem trčil z drugo kolesarko, še en kolesar pa je bil samoudeležen v prometni nesreči na Lancovem. Padel je zaradi neprilagojene hitrosti pri vožnji kolesa.

Avto Katastrofalno obnašanje kolesarjev na naših cestah

dezurni@zurnal24.si
 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 17:44 17. Maj 2018.

    In kaj vam govorim ves čas ? AVP ima otroške igrice ,kjer vsi otroci vse vedo , ko pa pade …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.