Slovenija > Črna kronika
2658 ogledov

Starši presenetili policiste

policija Saša Despot
Policisti so ugotovili veliko kršitev.

Gorenjski policisti so v okviru dvotedenske akcije za večjo varnost kolesarjev na območju Kranja nadzirali in preverjali, ali kolesarji spoštujejo cestnoprometna pravila. Nadzor je potekal med 6.30 in 13. uro v torek in sredo. V tem času so ugotovili 14 kršitev kolesarjev v torek in 47 kršitev v sredo. 

Večinoma je šlo za vožnjo po nepravilni površini za kolesarje, nepravilno stran in smer vožnje, neuporabo kolesarskih čelad, vožnjo brez držanja krmila kolesa, telefoniranje med vožnjo in prevažanje stvari, ki zmanjšujejo vodljivost kolesa. 

V nekaterih prekrških so bili udeleženi mladoletniki. Ko so policisti za njihove kršitve obveščali starše, se je večina njih presenetljivo strinjala, da se zoper otroke ukrepa, saj jim pogosta opozorila niso zalega. 

Kolesarska nesreča | Avtor: Profimedia Profimedia

Policisti so v zadnjih dveh dneh obravnavali dve nesreči kolesarjev. Na cesti Labore – Mavčiče je kolesar med nepravilnim prehitevanjem trčil z drugo kolesarko, še en kolesar pa je bil samoudeležen v prometni nesreči na Lancovem. Padel je zaradi neprilagojene hitrosti pri vožnji kolesa.

Kolesarka na avtocesti Avto Katastrofalno obnašanje kolesarjev na naših cestah

dezurni@zurnal24.si
 

Komentarjev 2
  • Avatar Leon
    Leon 17:44 17.maj 2018.

    In kaj vam govorim ves čas ? AVP ima otroške igrice ,kjer vsi otroci vse vedo , ko pa pade zastor igrajo svojo življenjsko igrico ,kjer jih nihče ne nadzira in teži .Obvezno ! V osnovne šole predmet prometne vzgoje ...prikaži več od 1. razreda namesto verouka ,kjer faroški dementneži poneumljajo otroke .