Slovenija > Črna kronika
16054 ogledov

Pet mrtvih: Usodna vožnja po nasprotnem voznem pasu

Prometna nesreča Dolenjska News
Katastrofalen teden, pet mrtvih. Večkrat zapeljali na nasprotni vozni pas.

V preteklem tednu se je na slovenskih cestah zgodilo pet smrtih prometnih nesreč, v katerih je umrlo pet oseb.

Letos so slovenske ceste po podatkih Policije terjale že 32 smrtnih žrtev, v enakem obdobju lani je umrlo 41 oseb.

Najhujši teden v letošnjem letu

Pretekli teden je bil po smrtnih nesrečah najhujši v letošnjem letu, le ena oseba manj, torej štiri osebe so umrle v tednu med 16. in 22. aprilom

V petek, 11. maja sta se zgodili dve hudi prometni nesreči, v katerih sta v le nekaj ur razmaka umrli dve osebi.

Prva nesreča se je zgodila okoli 7. ure na cesti Novo mesto - Šentjernej, ko je 50-letna voznica, ki je umrla na kraju nesreče, z osebnim vozilom zapeljala na nasprotni vozni pas in silovito trčila v tovorno vozilo.

Prometna nesreča Foto in video Slovenija Tragična nesreča na Dolenjskem: Umrla 50-letnica Prometna nesreča Ribnica Slovenija V nekaj urah že druga smrtna žrtev na naših cestah

Druga nesreča se je zgodila nekaj po 9. uri pri Ribnici, ko je 58-letni voznik osebnega vozila iz neznanega razloga zapeljal na nasprotni vozni pas ter prav tako trčil v tovorno vozilo, ki ga je pravilno pripeljal 39-letnik. Tudi v tem primeru je voznik osebnega vozila v trčenju utrpel tako hude poškodbe, da je na kraju nesreče umrl.

Istega dne je v šempetrski bolnišnici umrla 70-letna voznica osebnega vozila, ki je bila udeležena v prometni nesreči, ki se je zgodila v torek na regionalni cesti med krajem Cesta proti Ajdovščini. Voznica je z vozilom nenadoma zapeljala preko neprekinjene črte na levo stran vozišča v trenutku, ko je iz nasprotne smeri pravilno po svojem voznem pasu pripeljal voznik osebnega avtomobila s pripetim lahkim priklopnikom.

Prav tako v bolnišnici je v petek umrl 75-letni kolesar, ki se je dan poprej hudo poškodoval med padcem s kolesom, ko je vozil po Podbreški cesti v Mariboru.

Vozili sta se oplazili, nato pa je vozilo 70-letnice odbilo v smeri vožnje, kjer je s sprednjim delom vozila čelno trčila v osebno vozilo, s katerim se je iz Ajdovščine za vozilom 79-letnika pripeljala 65-letna voznica.

Prometna nesreča na štajerski avtocesti Slovenija Nova smrtna žrtev na naših cestah

Le en dan prej, v četrtek 10. maja, je v hudi prometni nesreči, ki se je zgodila okoli 16. ure v Štorah umrl 46- letni voznik osebnega vozila. Nesrečo je povzročil 46-letni voznik drugega osebnega vozila, ki je bil tako kot voznik tovornega vozila, tudi udeleženega v prometni nesreči, lažje poškodovan.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 9
  • stilist 19:38 14.maj 2018.

    Jih že skrbi, ker razlog ni bil neprilagojena hitrost, ali alkohol. Jim je statistiko zaj....

  • rallypoint 13:54 14.maj 2018.

    Nekaj imajo skupnega prvi trije ... "iz neznanega razloga zapeljal' na nasprotni vozni pas" in vsi srednjih do poznih srednjih let. Neznani razlog bi lahko bil v tem, da jim je ravno takrat pozornost odvrnil telefon, recimo. Ne morem verjeti, ...prikaži več ko gledam na AC in po mestu, koliko ljudi neprestano nekaj tipka in piae in spremlja med vo~njo ali ob kratkih postanikih na semaforju. Malo mu potrobia in kar spelje, namesto da bi se prej kar koli preprical!

  • juric 13:46 14.maj 2018.

    Od tega sta bila vsaj dva samomora ,,,, Leon kako pa po tvoje zgleda preventiva, misliš, da potem ne bo na cestah nobenega mrtvega več ?