Starši skušali iz ognja rešiti otroke

Foto: Žurnal24 V požaru je preživelo pet otrok, ki so zunaj življenjske nevarnosti. (Foto: EPA)

Your browser doesn’t support HTML5 video

Za posledicami požara v porodnišnici v Romuniji je umrl še peti novorojenček, še šest se jih bori za življenje. Pretresljivi posnetek staršev, ki so poskušali rešiti novorojenčke.
Oglej si celoten članek

Življenje je izgubil novorojenček, ki je imel opečenih kar 75 odstotkov telesa, za šest novorojenčkov, ki se še borijo za življenje, saj so hudo opečeni, pa skrbi kar 25 zdravnikov.

Medtem ko je vodstvo porodnišnice v Bukarešti, v kateri je na intenzivnem oddelku v ponedeljek izbruhnil požar, suspendirano, pa je javnost dodatno pretresel posnetek obupanih staršev, ki so poskušali rešiti svoje otroke. Enajst novorojenčkov je bilo v zaklenjeni sobi na intenzivnem oddelku in ravno v njej je zaradi površno nameščenega električnega kabla izbruhnil požar. Vrata je bilo mogoče odpreti le s posebno kartico, a ker ni bilo nikjer nobenega zaposlenega, medicinska sestra, ki bi morala biti ves čas v sobi, pa je odšla na stranišče, so starši s stoli poskušali vdreti vrata. Ravno ta posnetek iz ene od varnostnih kamer je vlada dovolila objaviti. Drugih posnetkov zaradi preiskave, ki še poteka, ne bodo objavili.

Gasilci, ki so si ogledali vse posnetke, pravijo, da osebje kljub zakonski obvezi ni bilo usposobljeno za reševanje, prav tako niso naredili praktično nič, da bi ljudem pomagali pri evakuaciji, poroča CNN. S primerom se zato ukvarjata policija in tožilstvo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.