Slovenija > Črna kronika
9 ogledov

Starši skušali iz ognja rešiti otroke

V požaru je preživelo pet otrok, ki so zunaj življenjske nevarnosti. (Foto: EPA)
1/2
Žurnal24 main
Za posledicami požara v porodnišnici v Romuniji je umrl še peti novorojenček, še šest se jih bori za življenje. Pretresljivi posnetek staršev, ki so poskušali rešiti novorojenčke.

Življenje je izgubil novorojenček, ki je imel opečenih kar 75 odstotkov telesa, za šest novorojenčkov, ki se še borijo za življenje, saj so hudo opečeni, pa skrbi kar 25 zdravnikov.

Medtem ko je vodstvo porodnišnice v Bukarešti, v kateri je na intenzivnem oddelku v ponedeljek izbruhnil požar, suspendirano, pa je javnost dodatno pretresel posnetek obupanih staršev, ki so poskušali rešiti svoje otroke. Enajst novorojenčkov je bilo v zaklenjeni sobi na intenzivnem oddelku in ravno v njej je zaradi površno nameščenega električnega kabla izbruhnil požar. Vrata je bilo mogoče odpreti le s posebno kartico, a ker ni bilo nikjer nobenega zaposlenega, medicinska sestra, ki bi morala biti ves čas v sobi, pa je odšla na stranišče, so starši s stoli poskušali vdreti vrata. Ravno ta posnetek iz ene od varnostnih kamer je vlada dovolila objaviti. Drugih posnetkov zaradi preiskave, ki še poteka, ne bodo objavili.

Gasilci, ki so si ogledali vse posnetke, pravijo, da osebje kljub zakonski obvezi ni bilo usposobljeno za reševanje, prav tako niso naredili praktično nič, da bi ljudem pomagali pri evakuaciji, poroča CNN. S primerom se zato ukvarjata policija in tožilstvo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.