"Starši so ravnali izjemno odgovorno"

Foto: Profimedia
Ljubljanski vrtci so danes sprejeli le 9 odstotkov vseh v vrtce vključenih otrok.
Oglej si celoten članek

Iz Mestne občine Ljubljana (MOL) so sporočili, da so ljubljanski javni vrtci danes sprejeli le 1.149 otrok, kar predstavlja 9 % vseh v vrtce vključenih otrok.

"To dokazuje, da so starši, glede na petkov poziv MOL in vrtcev, ravnali izjemno odgovorno in dejansko pripeljali le tiste otroke, ki varstvo nujno potrebujejo, za kar se jim iskreno zahvaljujemo," so dejali v MOL in dodali, da so njihovi sodelavci in sodelavke, ki so v skrbi za otroke prišli zjutraj na delovno mesto v vrtec, "ponovno dokazali, da je vzgoja in varstvo otrok več kot samo zaposlitev, da je poslanstvo, ki tudi v času epidemije omogoča spodbudno in zdravo učno okolje ter celostni razvoj otroka".

Obljubili so tudi, da bodo še naprej skrbeli za otroke in skrbno upoštevali navodila zdravstvene stroke. "Nujno varstvo za otroke tistih staršev, ki morajo delati na svojih delovnih mestih, bomo na enak način izvajali do konca tedna. Starše pozivamo, naj v vrtec pripeljejo le zdrave otroke," so še dodali.

Seznam vrtcev, ki zagotavljajo nujno varstvo, lahko najdete na tej povezavi.

dezurni@zurnal24.si

pomembne novosti To prinaša novela zakona o vrtcih

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 00:17 27. Oktober 2020.

    ja, in cena bo visoka. vlada se danes dela resitelja, vemo pa, da bi morali september zaceti z nula primerov. …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.