Slovenija
5264 ogledov

"Starši so ravnali izjemno odgovorno"

Vrtec
Ljubljanski vrtci so danes sprejeli le 9 odstotkov vseh v vrtce vključenih otrok.

Iz Mestne občine Ljubljana (MOL) so sporočili, da so ljubljanski javni vrtci danes sprejeli le 1.149 otrok, kar predstavlja 9 % vseh v vrtce vključenih otrok.

"To dokazuje, da so starši, glede na petkov poziv MOL in vrtcev, ravnali izjemno odgovorno in dejansko pripeljali le tiste otroke, ki varstvo nujno potrebujejo, za kar se jim iskreno zahvaljujemo," so dejali v MOL in dodali, da so njihovi sodelavci in sodelavke, ki so v skrbi za otroke prišli zjutraj na delovno mesto v vrtec, "ponovno dokazali, da je vzgoja in varstvo otrok več kot samo zaposlitev, da je poslanstvo, ki tudi v času epidemije omogoča spodbudno in zdravo učno okolje ter celostni razvoj otroka".

Obljubili so tudi, da bodo še naprej skrbeli za otroke in skrbno upoštevali navodila zdravstvene stroke. "Nujno varstvo za otroke tistih staršev, ki morajo delati na svojih delovnih mestih, bomo na enak način izvajali do konca tedna. Starše pozivamo, naj v vrtec pripeljejo le zdrave otroke," so še dodali.

Seznam vrtcev, ki zagotavljajo nujno varstvo, lahko najdete na tej povezavi.

dezurni@zurnal24.si

Vrtec pomembne novosti Slovenija To prinaša novela zakona o vrtcih
Komentarjev 1
  • jakec1575 00:17 27.oktober 2020.

    ja, in cena bo visoka. vlada se danes dela resitelja, vemo pa, da bi morali september zaceti z nula primerov. vsak navaden statistik, ki zna racunati z reprodukcijskim stevilom to ve. Zal so bili bolj vazni vikendi na krkih.