Starši za dodatke skrivajo prihranke

Foto: Anže Petkovšek slovenija 21.06.11, otroci, solarji, prvosolcki, sola, skupina, skupina otrok v
Otroški dodatki. 100.000 evrov na računu je okoli 300 evrov fiktivnih prihodkov.
Oglej si celoten članek

Center za socialno delo prihodke in premoženje družine preveri na dan, ko starši oddajo vlogo za pridobitev otroških dodatkov. Datum zato ni za vse enak, so pojasnili na ministrstvu.

Zaradi zakonodaje naj bi starši zato že nekaj časa s svojih bančnih računov umikali prihranke – hranili naj bi jih doma, na računih sorodnikov ali kar na predplačilnih in kreditnih karticah. "Zavedamo se, da je določena sredstva mogoče skriti oziroma umakniti z računov, v tem primeru pa gre za goljufanje pri pridobivanju pravic," so poudarili na ministrstvu za delo, družino, socialne pravice in enake možnosti. Pojasnili so, da lahko starši oddajo vlogo zanje kadarkoli v letu, ključno vlogo pri dodelitvi pa imajo tekoči prihodki. Tako naj bi se prihranki ali premoženje v višini 100.000 evrov obrestovali s 3,6 odstotka, kar bi na letni ravni pomenilo 3.600 evrov prihodkov oziroma dodatnih 75 evrov na člana štiričlanske družine. Najnižji otroški dodatek za mladoletne otroke v višini 27,40 evra za prvega oziroma 34,29 evra za drugega otroka družini pripada pri največ dobrih 634 evrih neto prihodkov na člana oziroma skupaj pri prihodkih, ki ne presegajo 2.538 evrov na mesec.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 8

  • 08:34 13. Marec 2014.

    Kolega ob rojstvu hčerke , dobil od presrečenga tasta-dedka, za tastov-dedkov denar nov avto, ki je pisan na ženo. To …

  • 12:57 12. Marec 2014.

    Nasvet: prodajte vse avtomobile in za prihranke in pridobljen denar od prodaje avtomobilov kupite res drag avto - tako dragega, …

  • 12:31 12. Marec 2014.

    Pahor le na enem računu 194000€, vsak dan pijana Štefka par milijonov dolarjev, pritlikavec v Liechtensteinu, Omerzel, Stepišnik, Mišić, oba …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.