Stavbar gradnje v stečajnem postopku

Foto: Žurnal24 Prisilna poravnava, kot kaže, le ni pomagala rešiti podjetja Stavbar gradnje, v
Potop. Še eno gradbeno podjetje brez rešitve. Zaposleni že nekaj časa brez plač. Direktor molči.
Oglej si celoten članek

Okrožno sodišče v Mariboru je včeraj začelo stečajni postopek nad družbo Stavbar gradnje. Predlog za začetek stečajnega postopka je vložilo mariborsko gradbeno podjetje oziroma njegov zastopnik Miroslav Temnik – verjetno včeraj, saj so nam na sodišču še v ponedeljek dejali, da predloga za začetek stečaja podjetja niso dobili.

Za stečajno upraviteljico je bila imenovana Marina Marinc Pilej. Upniki lahko svoje terjatve ter ločitvene in izločitvene pravice v postopku prijavijo do 26. aprila. Temnikov mobilni telefon že nekaj dni zvoni v prazno.

Stavbar Velt nadaljuje?
Okrog 115 zaposlenih bo tako najverjetneje izgubilo zaposlitev. “Nazadnje so delavci prejeli delno izplačano novembrsko plačo v obliki bonov,” je povedala Breda Črnčec, sindikalistka Zveze svobodnih sindikatov Slovenije.

Neuradno smo izvedeli, da bo poslovanje nadaljevala hčerinska družba Stavbar Velt, ki ima trenutno le enega zaposlenega, v njej pa naj bi se zaposlilo kar nekaj delavcev Stavbarja 
gradenj.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.