Slovenija
90 ogledov

Stavbar gradnje v stečajnem postopku

Prisilna poravnava, kot kaže, le ni pomagala rešiti podjetja Stavbar gradnje, v Žurnal24 main
Potop. Še eno gradbeno podjetje brez rešitve. Zaposleni že nekaj časa brez plač. Direktor molči.

Okrožno sodišče v Mariboru je včeraj začelo stečajni postopek nad družbo Stavbar gradnje. Predlog za začetek stečajnega postopka je vložilo mariborsko gradbeno podjetje oziroma njegov zastopnik Miroslav Temnik – verjetno včeraj, saj so nam na sodišču še v ponedeljek dejali, da predloga za začetek stečaja podjetja niso dobili.

Za stečajno upraviteljico je bila imenovana Marina Marinc Pilej. Upniki lahko svoje terjatve ter ločitvene in izločitvene pravice v postopku prijavijo do 26. aprila. Temnikov mobilni telefon že nekaj dni zvoni v prazno.

Stavbar Velt nadaljuje?
Okrog 115 zaposlenih bo tako najverjetneje izgubilo zaposlitev. “Nazadnje so delavci prejeli delno izplačano novembrsko plačo v obliki bonov,” je povedala Breda Črnčec, sindikalistka Zveze svobodnih sindikatov Slovenije.

Neuradno smo izvedeli, da bo poslovanje nadaljevala hčerinska družba Stavbar Velt, ki ima trenutno le enega zaposlenega, v njej pa naj bi se zaposlilo kar nekaj delavcev Stavbarja 
gradenj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.