Stavbo bi radi nazaj

Foto: Žurnal24 Nadškofija Maribor z nadškofom Krambergerjem na čelu si želi nazaj stavbo na Gla
"Če bi našo stavbo na Glavnem trgu 7 vrnili mariborski nadškofiji, bi se mi odločili za novogradnjo," pravi direktorica Pokrajinskega arhiva Maribor Slavica Tovšak.
Oglej si celoten članek

Stavbo, kjer je omenjena institucija, namreč zahteva nazaj mariborska nadškofija. "Na Vrhovnem sodišču RS teče revizija zoper sodbo Upravnega sodišča RS, ki je zavrnilo tožbo zoper odločitev ministrstva za kulturo. To je namreč zavrnilo našo zahtevo za vračilo objekta v naravi," je povedal za Žurnal24 Igor Vojinovič iz Nadškofije Maribor. Dodal je še, da ne bi zahtevali izselitve arhiva, ampak bi arhivu prostore ponudili v najem.

Možna lokacija je Mlinska
Mariborska škofija je zahtevek za vrnitev vložila leta 1993, zadeva pa se do danes še ni razrešila. "Pripravljeni smo na vsak odgovor sodišča. Glede na to, da nam na zdajšnji lokaciji primanjkuje prostora, bi bila najboljša rešitev novogradnja. Željo smo posredovali na ministrstvo za kulturo. Ena izmed opcij je novogradnja Slovenskega arhiva Maribor," dodaja Tovšakova. Po njenih besedah naj bi bila ena izmed lokacij za gradnjo tudi Mlinska ulica. "Kako in kaj pa se zagotovo morata dogovoriti še občina in ministrstvo za kulturo," še pojasni.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.