Stavkajoči niso dočakali odziva

Stavka v lendavski Nafti Petrochem se nadaljuje, saj se vodstvo na zahteve stavkajočih ni odzvalo. Direktor podjetja je dejal, da denarja ni.
Oglej si celoten članek

Delavci v Nafti Petrochem so v ponedeljek začeli splošno stavko in od vodstva zahtevali izplačilo junijske plače, julijsko plačo na dan zapadlosti, poplačilo prispevkov za maj, izplačilo regresa za letos v zakonskem roku, zagon proizvodnje ter pisno poročilo upravitelja premoženja, Slovenskega državnega holdinga, o vzrokih za nastali položaj in predvidene ukrepe za ureditev razmer.

Direktor družbe Robert Serec je v torek povedal, da zahtev ne more izpolniti, ker denarja ni, obljubljati pa ne namerava ničesar. Edina rešitev je po njegovem strateški partner, ki bi prevzel družbo. Po njegovih besedah intenzivno iščejo rešitve. Ob tem pa je dodal, da je vodstvo v zadnjem letu popravljajo napake predhodnikov. Denarja za surovine in plače ni, ker so poplačali dolgove iz preteklosti, od lani kar 805.000 evrov za prispevke, plače in tudi ukradeno blago iz skladišča poslovnega partnerja, kar preiskuje policija.

Stavkovni odbor sindikata Nafte Petrochem je za danes ob 13. uri sklical novinarsko konferenco.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.