Slovenija
22 ogledov

Stavkajoči niso dočakali odziva

Stavka v lendavski Nafti Petrochem se nadaljuje, saj se vodstvo na zahteve stavkajočih ni odzvalo. Direktor podjetja je dejal, da denarja ni.

Delavci v Nafti Petrochem so v ponedeljek začeli splošno stavko in od vodstva zahtevali izplačilo junijske plače, julijsko plačo na dan zapadlosti, poplačilo prispevkov za maj, izplačilo regresa za letos v zakonskem roku, zagon proizvodnje ter pisno poročilo upravitelja premoženja, Slovenskega državnega holdinga, o vzrokih za nastali položaj in predvidene ukrepe za ureditev razmer.

Direktor družbe Robert Serec je v torek povedal, da zahtev ne more izpolniti, ker denarja ni, obljubljati pa ne namerava ničesar. Edina rešitev je po njegovem strateški partner, ki bi prevzel družbo. Po njegovih besedah intenzivno iščejo rešitve. Ob tem pa je dodal, da je vodstvo v zadnjem letu popravljajo napake predhodnikov. Denarja za surovine in plače ni, ker so poplačali dolgove iz preteklosti, od lani kar 805.000 evrov za prispevke, plače in tudi ukradeno blago iz skladišča poslovnega partnerja, kar preiskuje policija.

Stavkovni odbor sindikata Nafte Petrochem je za danes ob 13. uri sklical novinarsko konferenco.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.