Stavkali naj bi lačni

Foto: Žurnal24 Vodja jeseniške Hidrie Rotomatike naj bi se po navedbah sindikata dogovarjal, da
Vodja jeseniške Hidrie Rotomatike naj bi se po navedbah sindikata dogovarjal, da bodo stavkajoče delavce v ponedeljek prikrajšali za topli obrok. "Topli obrok stavkajočim pripada po zakonu," trdi Robič.
Oglej si celoten članek

"Seznanjeni smo, da se vodja lokacije Jesenice Uroš Erjavec dogovarja, da stavkajočim delavcem v ponedeljek, 11. 4. 2011, ne bi pripadal topli obrok, ter da bi delavce, ki v stavki ne bi sodelovali, vozili v restavracijo na Jesenice," je v sporočilu za javnost zapisal Andrej Robič, predsednik sindikata Neodvisnost v jeseniškem obratu Hidrie Rotomatike in vodja stavkovnega odbora Hidria Rotomatika.

Robič poudarja, da vsem zaposlenim, stavkajočim ali nestavkajočim, na podlagi 2. odstavka 13. člena zakona o stavki pripada topli obrok. "Ob vsaki kršitvi bo stavkovni odbor ustrezno ukrepal," je še dodal.

Delavci zahtevajo dvig plače za proizvodne delavce z zdajšnjih 592,86 evra na 748,10 evra, dvig desetega plačilnega razreda za delavce v proizvodnji, režiji in strokovnih službah na 748,10 evra ter plačilo sto evrov lokacijskega dodatka na zaposlenega.

Stavka do izpolnitve zahtev
Spomnimo, da so predstavniki sindikata v torek, 5. aprila, vodstvu izročili stavkovne zahteve in ga seznanili z napovedano stavko. "Če do konca tedna ne sklenemo dogovora z upravo, bomo v ponedeljek zjutraj začeli stavkati, stavka pa bo trajala do izpolnitve zahtev," je v torek poudaril Robič.

"Menimo, da je napovedana stavka neupravičena in ni pravi način za urejanje razmerij med zaposlenimi in delodajalcem," so na napoved stavke odgovorili v vodstvu Hidrie Rotomatike in dodali, da podjetje spoštuje vse panožne kolektivne pogodbe. Glede stavkovnih zahtev, ki se nanašajo na dvig plač, pa poudarjajo, "da so osnovne plače v družbi Hidria Rotomatika za najbolj pogoste plačilne razrede od 13 do več kot 25 odstotkov nad najnižjimi osnovnimi plačami od 1. do 4. tarifnega razreda v elektro panogi".

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.