Vmes je naša policija naredila tole ...

Foto: Policija
Foto: Policija
Zelo uspešen slovenski model, ki je čez mejo spravil že več tisoč tovornjakov.
Oglej si celoten članek

Policija je sporočila, da so od minule sobote do današnjega jutra v sodelovanju z Ministrstvom za zunanje zadeve in v dogovorih s sosednjimi državami omogočali nadzorovan prehod od italijanskee meje prek našega ozemlja že številnim potnikom in tovornjakom do njihovih matičnih držav. 

"Poleg asistence zdravstvenemu osebju in predstavnikom civilne zaščite pri preverjanju potnikov na meji z Italijo, ali izpolnjujejo pogoje za vstop na območje Slovenije, smo policisti od sobote, 14. marca, pa do danes, 20. marca (do 8. ure), izvedli nadzorovan transport že 2.090 tovornih vozil, organiziranih v 51 konvojev," pravijo na policiji. 

22 konvojev z 919 tovorimi vozili je bilo namenjenih proti Hrvaški in naprej v druge tranzitne države, kar 29 konvojev s 1.171 tovornimi vozili pa so v teh dneh pospremili do meje z Madžarsko.

Sporočilo Janši Ostro sporočilo Janši: "General vedno zadnji poje kosilo"

Poleg policistov so tovorna vozila skozi našo državo spremljala tudi vozila Direkcije za avtoceste RS in Finančne uprave RS. Prehod je potekal nadzorovano, brez postankov v državah tranzita. Vzporedno so se skrajševale tudi čakalne dobe na mejnih prehodih s Hrvaško.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 15:10 20. Marec 2020.

    Policisti so samo izvajalci nalog! Kolikor vem, niso policisti komunicirali z drugimi državami in usklajevali najprimernejši način za odpravo neskončnih …

  • 15:07 20. Marec 2020.

    Pohvalno. Končno ena domiselna rešitev.

  • 14:02 20. Marec 2020.

    To je meni prišlo na misel davno pred njimi, pa nisem policaj in za to ne rabiš bit nadpovprečno inteligenten. …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.