Ste že oddali vlogo za vrtec?

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
V Ljubljani se izteka rok za oddajo vloge za vpis otrok v javne vrtce za šolsko leto 2014/15.
Oglej si celoten članek

V marčevskih dneh praviloma po vsej državi potekajo vpisi otrok v javne vrtce za šolsko leto 2014/15. V Ljubljani se vpis zaključuje v soboto, osebno pa lahko starši vlogo oddajo samo še danes.

Za vpis otrok v javne vrtce Mestne občine Ljubljana, ki poteka od 1. marca, morajo starši oziroma skrbniki izpolniti obrazec, objavljen na spletni strani občine, in ga skupaj z dokazili oddati bodisi osebno v vrtec bodisi po pošti. Pravočasno prejete vloge po pošti bodo tiste, ki bodo imele poštni žig z datumom 15. marec 2014.

Starši oziroma skrbniki vlogo za vpis oddajo v vrtec prve izbire. Centralna evidenca vpisanih otrok namreč omogoča vnos le ene vloge za posameznega otroka. Prednost pri sprejemu v vrtec bodo imeli otroci s posebnimi potrebami in otroci iz socialno ogroženih družin.

V Mariboru še čas

Vpis v mariborske vrtce se bo začel v sredo in bo trajal do 26. marca. V Mestni občini Maribor vloge za vpis otrok v javne vrtce sprejema vsak od osmih vrtcev zase. Občinski pravilnik o postopku vpisa in sprejema otrok v javne vrtce pa določa, da lahko vsak vlagatelj vlogo odda samo v enem od javnih vrtcev na območju občine.

Informacije o tem, do kdaj je treba oddati vloge za vpis v vrtce, najdete na spletnih straneh vrtcev in na spletnih straneh občin, v katerih so vrtci.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.