Slovenija
52 ogledov

Ste že oddali vlogo za vrtec?

Vrtec Shutterstock
V Ljubljani se izteka rok za oddajo vloge za vpis otrok v javne vrtce za šolsko leto 2014/15.

V marčevskih dneh praviloma po vsej državi potekajo vpisi otrok v javne vrtce za šolsko leto 2014/15. V Ljubljani se vpis zaključuje v soboto, osebno pa lahko starši vlogo oddajo samo še danes.

Za vpis otrok v javne vrtce Mestne občine Ljubljana, ki poteka od 1. marca, morajo starši oziroma skrbniki izpolniti obrazec, objavljen na spletni strani občine, in ga skupaj z dokazili oddati bodisi osebno v vrtec bodisi po pošti. Pravočasno prejete vloge po pošti bodo tiste, ki bodo imele poštni žig z datumom 15. marec 2014.

Starši oziroma skrbniki vlogo za vpis oddajo v vrtec prve izbire. Centralna evidenca vpisanih otrok namreč omogoča vnos le ene vloge za posameznega otroka. Prednost pri sprejemu v vrtec bodo imeli otroci s posebnimi potrebami in otroci iz socialno ogroženih družin.

V Mariboru še čas

Vpis v mariborske vrtce se bo začel v sredo in bo trajal do 26. marca. V Mestni občini Maribor vloge za vpis otrok v javne vrtce sprejema vsak od osmih vrtcev zase. Občinski pravilnik o postopku vpisa in sprejema otrok v javne vrtce pa določa, da lahko vsak vlagatelj vlogo odda samo v enem od javnih vrtcev na območju občine.

Informacije o tem, do kdaj je treba oddati vloge za vpis v vrtce, najdete na spletnih straneh vrtcev in na spletnih straneh občin, v katerih so vrtci.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.