Stebre so pospravili v klet

Foto: Žurnal24 Stebre so včeraj z gloriete prestavili v klet, vhod na stadion pa so zaprli. (Fo
Plečnikov stadion. Popravili so luknje v ograji in zavarovali častno tribuno.
Oglej si celoten članek

Včeraj je Joc Pečečnik, večinski lastnik bežigrajskega stadiona, končal vzdrževalna dela, ki mu jih je marca naložila inšpekcija za kulturo in medije. Rok bi se sicer iztekel sredi julija.

Zaščita bi morala zadoščati
S častne tribune oziroma gloriete so umaknili stebre (na levi fotografiji), ki so bili pred dvema tednoma tarče vandalov, in jih pospravili v klet. “Dela smo izvedli skladno z zahtevami inšpekcije in po navodilu restavratorskega centra pri zavodu za varovanje kulturne dediščine, ki so nam ga izdali po vlomu,” je povedala vodja obnove Maja Štefula. Zagotovila je, da so zdaj stadion primerno zavarovali, tudi vhod ob ograji ob Vodovodni cesti, kjer je še prejšnji teden vsak lahko prišel na stadion.

Foto: Žurnal24 stadion Ple%C4%8Dnik Ljubljana



Štefulova je dodala, da bi ta zaščita morala zdržati, dokler ne bodo dobili gradbenega dovoljenja, kar naj bi se zgodilo čez pol leta. Takoj po tem bodo začeli obnovo in gradnjo, je napovedala.

Foto: Žurnal24 stadion Ple%C4%8Dnik Ljubljana



Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.