Slovenija
21 ogledov

Stebre so pospravili v klet

Stebre so včeraj z gloriete prestavili v klet, vhod na stadion pa so zaprli. (Fo Žurnal24 main
Plečnikov stadion. Popravili so luknje v ograji in zavarovali častno tribuno.

Včeraj je Joc Pečečnik, večinski lastnik bežigrajskega stadiona, končal vzdrževalna dela, ki mu jih je marca naložila inšpekcija za kulturo in medije. Rok bi se sicer iztekel sredi julija.

Zaščita bi morala zadoščati
S častne tribune oziroma gloriete so umaknili stebre (na levi fotografiji), ki so bili pred dvema tednoma tarče vandalov, in jih pospravili v klet. “Dela smo izvedli skladno z zahtevami inšpekcije in po navodilu restavratorskega centra pri zavodu za varovanje kulturne dediščine, ki so nam ga izdali po vlomu,” je povedala vodja obnove Maja Štefula. Zagotovila je, da so zdaj stadion primerno zavarovali, tudi vhod ob ograji ob Vodovodni cesti, kjer je še prejšnji teden vsak lahko prišel na stadion.

stadion Ple%C4%8Dnik Ljubljana | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main



Štefulova je dodala, da bi ta zaščita morala zdržati, dokler ne bodo dobili gradbenega dovoljenja, kar naj bi se zgodilo čez pol leta. Takoj po tem bodo začeli obnovo in gradnjo, je napovedala.

stadion Ple%C4%8Dnik Ljubljana | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main



Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.