Stenice ne pomenijo, da ni čisto

Foto: Anže Petkovšek slovenija 30.05.13, Hostel Celica, Celica, 10 let Celice 2003-2013, otvoritev mu
Stenice. Pojavljajo se tudi v največjih hotelih.
Oglej si celoten članek

"S stenicami smo se v večjih razsežnostih srečali konec poletja predlani, ko je v namestitvenih objektih po Evropi vladala prava epidemija teh žuželk," so nam povedali v hostlu Celica. Bralec nas je namreč opozoril, da je med brskanjem po uveljavljenih spletnih straneh z ocenami nastanitev naletel na pritožbo glede stenic tako v Celici kot celo petzvezdičnem Levu.

V Levu zgolj lažni alarm

Milan Sajovic, pomočnik direktorice prodaje v Levu, je dejal, da stenic doslej niso zasledili. "Nas je pa pred več kot petimi leti s srbečico seznanila ena izmed gostij. Kljub obisku pri zdravniku ni bilo mogoče potrditi, da je šlo za posledico stenic. Poleg tega je bila edina v hotelu, ki je imela težave s kožo, čeprav je bil hotel 80-odstotno zaseden," nam je povedal Sajovic in nadaljeval, da stenic niso našli niti med skrbnim pregledom sobe, so pa gostji omogočili udoben preostanek bivanja in prevzeli plačilo namestitve.

V Celici pravijo, da so imeli s stenicami največ težav septembra predlani. "Treba je razumeti, da gre za insekte, ki se najpogosteje prenašajo z nahrbtniki in spalnimi vrečami ter niso v nobeni povezavi s čistočo in urejenostjo objekta. Gostje jih staknejo v enem in prenesejo v drug objekt," pravi Tanja Lipovec, vodja projektov v Celici. Tudi pri njih so gostom, ki so dejansko utrpeli pike stenic, sorazmerno povrnili stroške bivanja, enemu pa tudi krili stroške nakupa mazil za okrevanje.

V M hotel z Američanoma

V M hotelu v Šiški so stenice dobili leta 2010; domnevajo, da z mladim ameriškim parom, ki je potoval okoli sveta. "Posteljne stenice pridejo v hotel z gosti in njihovo prtljago," je dejal menedžer Ervin Kazič. "Poklicali smo podjetje, ki se profesionalno odstranjuje stenice; sobo so zaprašili s praškom in očistili," je povedal.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 20:34 8. December 2013.

    Ja kaj je zdej to cela epidemija al kaj, jaz sem od kolegice slišala, da majo v plazi v btcju …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.