Slovenija
290 ogledov

Stenice ne pomenijo, da ni čisto

slovenija 30.05.13, Hostel Celica, Celica, 10 let Celice 2003-2013, otvoritev mu Anže Petkovšek
Stenice. Pojavljajo se tudi v največjih hotelih.

"S stenicami smo se v večjih razsežnostih srečali konec poletja predlani, ko je v namestitvenih objektih po Evropi vladala prava epidemija teh žuželk," so nam povedali v hostlu Celica. Bralec nas je namreč opozoril, da je med brskanjem po uveljavljenih spletnih straneh z ocenami nastanitev naletel na pritožbo glede stenic tako v Celici kot celo petzvezdičnem Levu.

V Levu zgolj lažni alarm

Milan Sajovic, pomočnik direktorice prodaje v Levu, je dejal, da stenic doslej niso zasledili. "Nas je pa pred več kot petimi leti s srbečico seznanila ena izmed gostij. Kljub obisku pri zdravniku ni bilo mogoče potrditi, da je šlo za posledico stenic. Poleg tega je bila edina v hotelu, ki je imela težave s kožo, čeprav je bil hotel 80-odstotno zaseden," nam je povedal Sajovic in nadaljeval, da stenic niso našli niti med skrbnim pregledom sobe, so pa gostji omogočili udoben preostanek bivanja in prevzeli plačilo namestitve.

V Celici pravijo, da so imeli s stenicami največ težav septembra predlani. "Treba je razumeti, da gre za insekte, ki se najpogosteje prenašajo z nahrbtniki in spalnimi vrečami ter niso v nobeni povezavi s čistočo in urejenostjo objekta. Gostje jih staknejo v enem in prenesejo v drug objekt," pravi Tanja Lipovec, vodja projektov v Celici. Tudi pri njih so gostom, ki so dejansko utrpeli pike stenic, sorazmerno povrnili stroške bivanja, enemu pa tudi krili stroške nakupa mazil za okrevanje.

V M hotel z Američanoma

V M hotelu v Šiški so stenice dobili leta 2010; domnevajo, da z mladim ameriškim parom, ki je potoval okoli sveta. "Posteljne stenice pridejo v hotel z gosti in njihovo prtljago," je dejal menedžer Ervin Kazič. "Poklicali smo podjetje, ki se profesionalno odstranjuje stenice; sobo so zaprašili s praškom in očistili," je povedal.

Komentarjev 1
  • realna 20:34 08.december 2013.

    Ja kaj je zdej to cela epidemija al kaj, jaz sem od kolegice slišala, da majo v plazi v btcju iste težave. Človek ne ve več ali spi v hotelu ali na seniku.