Steroidi s hitro pošto k carinikom

Foto: Žurnal24 Gre za največji zaseg prepovedanih steroidov v Sloveniji doslej.
Na brniškem letališču so cariniki odkrili 18 kilogramov anaboličnih steroidov. Na mejnem prehodu Metlika pa je carinikom v roke padlo 16 kilogramov heroina.
Oglej si celoten članek

Carinska mobilna enota, ki je 19. decembra na letališču Jožeta Pučnika pregledovala pošiljke, je postala pozorna na pošiljko hitre pošte, poslano naslovniku v Sloveniji iz Bolgarije prek Dunaja s kombiniranim vozilom.

Zaradi suma, da tihotapci za svoje posle uporabljajo hitro pošto, so pošiljko odprli in v njej odkrili 26.500 tablet in 460 ampul različnih steroidov v skupni teži več kot 18 kilogramov. Vsi steroidi so na listi prepovedanih snovi po konvenciji proti uporabi nedovoljenih snovi v športu. Preiskava je policiste pripeljala do 34-letnega Ljubljančana, pri katerem so našli še pet gramov posušenih rastlinskih delcev. Sledijo ovadbe zaradi proizvodnje in prometa z drogami in nedovoljenimi snovmi v športu.

Bosanski državljan je skušal mamilo pretihotapiti v bokih osebnega vozila VW polo. © Carinska uprava

 
Na božični večer tihotapil heroin

V letu 2008 je policija po nepopolnih podatkih zasegla okoli 140 kilogramov heroina, leto prej pa 60 kilogramov.


24. decembra so policisti v Metliki na tamkajšnjem mejnem prehodu pregledali avtomobil 29-letnika iz BiH, ki je ob vstopu v državo prijavil le pet škatlic cigaret. Ob podrobnem pregledu pa so cariniki skozi odprtino za varnostnima pasovoma na bokih avtomobila opazili pakete, v katerih je bila rumenkasta praškasta snov. Testi so pokazali, da gre za heroin. V 30 paketih je bilo skupaj 16,20 kilograma prepovedane droge. Voznika so pridržali, okrožna sodnica pa je zanj odredila pripor.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.