Slovenija > Črna kronika
17 ogledov

Steroidi s hitro pošto k carinikom

Gre za največji zaseg prepovedanih steroidov v Sloveniji doslej. Žurnal24 main
Na brniškem letališču so cariniki odkrili 18 kilogramov anaboličnih steroidov. Na mejnem prehodu Metlika pa je carinikom v roke padlo 16 kilogramov heroina.

Carinska mobilna enota, ki je 19. decembra na letališču Jožeta Pučnika pregledovala pošiljke, je postala pozorna na pošiljko hitre pošte, poslano naslovniku v Sloveniji iz Bolgarije prek Dunaja s kombiniranim vozilom.

Zaradi suma, da tihotapci za svoje posle uporabljajo hitro pošto, so pošiljko odprli in v njej odkrili 26.500 tablet in 460 ampul različnih steroidov v skupni teži več kot 18 kilogramov. Vsi steroidi so na listi prepovedanih snovi po konvenciji proti uporabi nedovoljenih snovi v športu. Preiskava je policiste pripeljala do 34-letnega Ljubljančana, pri katerem so našli še pet gramov posušenih rastlinskih delcev. Sledijo ovadbe zaradi proizvodnje in prometa z drogami in nedovoljenimi snovmi v športu.

Bosanski državljan je skušal mamilo pretihotapiti v bokih osebnega vozila VW polo. © Carinska uprava

 
Na božični večer tihotapil heroin

V letu 2008 je policija po nepopolnih podatkih zasegla okoli 140 kilogramov heroina, leto prej pa 60 kilogramov.


24. decembra so policisti v Metliki na tamkajšnjem mejnem prehodu pregledali avtomobil 29-letnika iz BiH, ki je ob vstopu v državo prijavil le pet škatlic cigaret. Ob podrobnem pregledu pa so cariniki skozi odprtino za varnostnima pasovoma na bokih avtomobila opazili pakete, v katerih je bila rumenkasta praškasta snov. Testi so pokazali, da gre za heroin. V 30 paketih je bilo skupaj 16,20 kilograma prepovedane droge. Voznika so pridržali, okrožna sodnica pa je zanj odredila pripor.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.