Steve Jobs dokončno odstopil

Foto: Žurnal24 Steve Jobs, Apple Foto: Žurnal24 Steve Jobs z Applom, ki je mlademu ameriškemu paru dobesedno sveta stvar. (Foto: Foto: EPA Steve Jobs pred boleznijo leta 2003. Foto: EPA Steve Jobs leta 2005.
Šef Appla in inovator Steve Jobs je zaradi zdravstvenih težav dokončno odstopil z vrha enega največjih podjetij na svetu.
Oglej si celoten članek

"Vedno sem trdil, da bom, če ne bom več sposoben opravljati dela direktorja Appla, to takoj tudi osebno povedal. Na žalost je napočil ta dan," je v noči na danes po našem času sporočil 56-letni Steve Jobs.

Zapisal je še, da je prepričan, da najbolj svetli in inovativni časi za Apple šele prihajajo.

Doslej se je umikal le začasno

Jobs se je od vodenja vsakodnevnih poslov zaradi zdravstvenih težav sicer začasno poslovil že na začetku leta. Vseeno je čez nekaj mesecev osebno predstavil tablični računalnik ipad 2.

Na čelu podjetja ga bo nasledil Tim Cook, ki je od januarja vodil tekoče posle podjetja. Apple je sicer ta mesec na kratko prehitel naftno družbo Exxon Mobil na čelu največ vrednega podjetja v ZDA.

Jobs je zaradi raka na trebušni slinavki leta 2004 prestal operacijo. Leta 2009 so mu presadili jetra. Zaradi zdravstvenih težav je Jobs zadnja leta zelo shujšal.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.