Slovenija
7 ogledov

Steve Jobs dokončno odstopil

Steve Jobs z Applom, ki je mlademu ameriškemu paru dobesedno sveta stvar. (Foto:
1/4
Žurnal24 main
Šef Appla in inovator Steve Jobs je zaradi zdravstvenih težav dokončno odstopil z vrha enega največjih podjetij na svetu.

"Vedno sem trdil, da bom, če ne bom več sposoben opravljati dela direktorja Appla, to takoj tudi osebno povedal. Na žalost je napočil ta dan," je v noči na danes po našem času sporočil 56-letni Steve Jobs.

Zapisal je še, da je prepričan, da najbolj svetli in inovativni časi za Apple šele prihajajo.

Doslej se je umikal le začasno

Jobs se je od vodenja vsakodnevnih poslov zaradi zdravstvenih težav sicer začasno poslovil že na začetku leta. Vseeno je čez nekaj mesecev osebno predstavil tablični računalnik ipad 2.

Na čelu podjetja ga bo nasledil Tim Cook, ki je od januarja vodil tekoče posle podjetja. Apple je sicer ta mesec na kratko prehitel naftno družbo Exxon Mobil na čelu največ vrednega podjetja v ZDA.

Jobs je zaradi raka na trebušni slinavki leta 2004 prestal operacijo. Leta 2009 so mu presadili jetra. Zaradi zdravstvenih težav je Jobs zadnja leta zelo shujšal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.