Številne kršitve prevoznikov

Foto: PU Novo mesto Prevozniki Foto: PU Novo mesto Prevozniki Foto: PU Novo mesto Prevozniki Foto: PU Novo mesto Prevozniki
Dolenjski policisti so v sodelovanju z delavci Carinske uprave RS, Inšpektorata RS za promet, energetiko in prostor in podjetja Cestel, poklicne voznike avtobusov in tovornjakov preverjali na mejnem prehodu Obrežje. Vsako četrto vozilo je bilo v prekršku.
Oglej si celoten članek

Namen poostrenega nadzora je izboljšanje prometno varnostnih razmer in preprečevanje in odkrivanje kaznivih dejanj in prekrškov, ki se pojavljajo pri opravljanju prevozniške dejavnosti.


V devetih urah so kontrolirali 103 vozila – 36 avtobusov in 67 tovornih vozil in ugotovili 26 kršitev. V treh primerih so ukrepali zoper kršitelje zaradi prekoračitev dovoljene hitrosti. Ugotovili so devet kršitev obveznih počitkov in odmorov. V dveh primerih so bile ugotovljene kršitve, povezane z delovanjem tahografa in  manipulacijo tahografa. Sedem tovornih vozil je bilo preobremenjenih. Dvema voznikoma so policisti zaradi kršitev prepovedali nadaljnjo vožnjo in iz prometa izločili sedem vozil.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 12:28 13. April 2014.

    Vage bi morale biti na vseh tovornih mejnih prehodih in vaganje avtomatično in obvezno in zastonj, za tiste pa ki …

  • 21:00 12. April 2014.

    Tako je treba!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.