Slovenija
37 ogledov

Številne kršitve prevoznikov

Prevozniki
1/4
PU Novo mesto
Dolenjski policisti so v sodelovanju z delavci Carinske uprave RS, Inšpektorata RS za promet, energetiko in prostor in podjetja Cestel, poklicne voznike avtobusov in tovornjakov preverjali na mejnem prehodu Obrežje. Vsako četrto vozilo je bilo v prekršku.

Namen poostrenega nadzora je izboljšanje prometno varnostnih razmer in preprečevanje in odkrivanje kaznivih dejanj in prekrškov, ki se pojavljajo pri opravljanju prevozniške dejavnosti.


V devetih urah so kontrolirali 103 vozila – 36 avtobusov in 67 tovornih vozil in ugotovili 26 kršitev. V treh primerih so ukrepali zoper kršitelje zaradi prekoračitev dovoljene hitrosti. Ugotovili so devet kršitev obveznih počitkov in odmorov. V dveh primerih so bile ugotovljene kršitve, povezane z delovanjem tahografa in  manipulacijo tahografa. Sedem tovornih vozil je bilo preobremenjenih. Dvema voznikoma so policisti zaradi kršitev prepovedali nadaljnjo vožnjo in iz prometa izločili sedem vozil.

Komentarjev 2
  • Žurnalček 12:28 13.april 2014.

    Vage bi morale biti na vseh tovornih mejnih prehodih in vaganje avtomatično in obvezno in zastonj, za tiste pa ki so težji , za njega pa kazen za tehtanje vseh tistih pred njim !

  • maresem 21:00 12.april 2014.

    Tako je treba!