Slovenija
20 ogledov

Policija vse preusmerila na kontrolo

Nadzor prometa
1/3
Policija
Nadzor prometa. Policisti, kriminalisti in delavci carine so poostreno preverjali voznike tovornjakov.

Policisti in kriminalisti so s prometnim inšpektoratom, carino, Darsom in podjetjem Cestel, ki je izvajal meritve osnih pritiskov, skupnih mas in dimenzij tovornih vozil, na Voklem na gorenjski avtocesti in vzporednih cestah, poostreno nadzirali promet in ugotavljali kršitve prometnih in drugih pravil, ilegalne migracije in čezmejno kriminaliteto.

Nad tovornjakarje

V poostrenem nadzoru je bilo kontroliranih 138 udeležencev in odrejenih 68 preizkusov alkoholiziranosti. Policisti so ugotovili 22 kršitev posameznikov in pravnih oseb. Kršitve posameznikov so bile povezane z neupoštevanjem tedenskega počitka voznika, vožnjo brez potrdila o dejavnosti in voznikove kartice, prekoračitvijo hitrosti, neupoštevanjem
 odredbe policistov, prekoračenim osnim pritiskom in največje dovoljene mase tovornega vozila, vožnjo po odstavnem pasu, nepravilno naloženem tovorom in s prekoračitvijo bivanja tujca v evropski uniji oziroma schengnu.

Pri neupoštevanju tedenskega počitka voznika in nepravilnostmi pri prevozu tovora bodo policisti ugotavljali še odgovornost pravne in odgovorne osebe podjetij.

Preverjali odpadke in vinjete

Kršitve so ugotavljali tudi delavci carine, povezane pa so bile z nepravilnostmi pri izvajanju prevozov v prometu in prevozu odpadkov ter z delom na črno; Dars, ki je ugotavljal kršitve povezane z neuporabo vinjete in prometni inšpektorat, ki je ugotovil nepravilnosti pri odmorih delavcev in tehnični brezhibnosti tovornih vozil.

Namen tovrstnih nadzorov, ki se izvajajo občasno, je zlasti izboljšati stanje prometne in splošne varnosti ter povečati nadzor nad kršitvami na avtocestah, kjer poteka tranzit skozi državo, poleg tega pa tudi okrepiti sodelovanje med različnimi službami, ki odkrivajo, obravnavajo in preprečujejo deviantne pojave in dejanja.

Komentarjev 1
  • moder 21:18 11.april 2014.

    Mokre sanje totalitarnih režimov. Če bi v Severni Koreji imeli ceste in ljudstvo avtomobile, bi poslal delegacijo represivnih organov v Slovenijo na izobraževanje. Welcome to Slovenija and have a great time.