Znani podatki o novih okužbah: Število se še vedno ne umirja

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
V Sloveniji je po zadnjih podatkov 546 aktivnih primerov okužbe z novim koronavirusom.
Oglej si celoten članek

Po podatkih sledilnika covid-19 je bilo v ponedeljek potrjenih 42 novih primerov, s čimer se je število potrjeno okuženih v Sloveniji od prvega pojava virusa povzpelo na 3252. Trenutno je v državi 546 aktivnih primerov okužb. 

V ponedeljek so opravili 1581 testov, kar pomeni, da je bilo pozitivnih 2,66 odstotka testiranih ljudi.

Bolnišnično zdravljenje potrebuje 28 ljudi, od tega so štirje v enotah intenzivne nege. Število umrlih za covidom-19 ostaja 135. 

Največ, kar 10 primerov, so včeraj potrdili v Ljubljani. Po pet novih primerov imajo v Mariboru in Novem mestu. Dva primera sta bila potrjena v občini Sevnica, po en pa v občinah Velike Lašče, Kranj, Slovenska Bistrica, Domžale, Grosuplje, Škofljica, Ilirska Bistrica, Videm, Prevalje, Ptuj, Radovljica, Škofja Loka, Tišina, Trebnje, Vojnik, Kungota, Lenart, metlika in Šentjernej. V enem primeru so okužbo potrdili pri tujem državljanu. 

Po 11 okužb je bilo potrjenih v dveh starostnih skupinah, in sicer od 25 do 34 let in od 45 do 54 let. Sedem okužb je bilo potrjenih v starostni skupini od 35 do 44 let, pet v starostni skupini od 15 do 24 let, štiri v starostni skupini od 55 do 64 let, dve v starostni skupini od 65 do 74 let in po ena v starostni skupini od 5 do 14 let in nad 85 let.

Covid-19 Do konca meseca že pouk na daljavo? To pravi ministrstvo!

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 10:03 8. September 2020.

    Seveda, da ne. Tolčejo ven Brezje ....

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.