Število potrjenih primerov omikrona strmo naraslo

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
V Sloveniji je bilo doslej potrjenih 333 primerov okužbe z različico omikron, v 1170 primerih obstaja sum, da gre prav tako za omenjeno različico.
Oglej si celoten članek

Iz skupnih podatkov Nacionalnega laboratorija za zdravje, okolje in hrano (NLZOH) in Inštituta za mikrobiologijo in imunologijo (IMI) je razvidno, da je bilo v Sloveniji doslej potrjenih 333 primerov okužbe z različico omikron. NLZOH in IMI sta doslej skupaj odkrila tudi 1170 sumov na različico omikron.

Z namenom odkrivanja različice omikron NLZOH pregleda od 70 do 100 odstotkov pozitivnih vzorcev PCR-testov. Na ta način so s t.i. presejalnim testiranjem doslej odkrili 689 sumov na različico omikron, IMI pa 481, skupaj torej 1170. Te primere nato uvrstijo še v genomsko sekvenciranje. S to metodo so doslej pri nas potrdili 333 primerov različice omikron.

Od tega je NLZOH od četrtka popoldne potrdil še 85 primerov različice omikron. Največ primerov so doslej sicer potrdili na Gorenjskem. Povprečna starost oseb, pri katerih je bila s presejalnim PCR-testom potrjena različica omikron, je 32,4 leta, so še sporočili.

V Sloveniji število primerov narašča. V četrtek je bilo potrjenih 1.892 novih primerov okužbe, delež pozitivnih testov PCR pa je znašal 36,6 odstotka.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 16:28 31. December 2021.

    okužbe gor , hospitalizacije pa dol juhu

  • 14:08 31. December 2021.

    Pišete kot, da je to presenečenje...Seveda hitro narašča, ker je to enak virus kot v JAR, kjer je že brez …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.