Sto evrov za ''bombico''

Foto: Žurnal24 ''Lastniki ali vodniki psov morajo njihove iztrebke takoj odstraniti z javnih po
Pasji iztrebki. Policija in redarji dosledneje nad neodgovorne lastnike hišnih ljubljenčkov.
Oglej si celoten članek

V prazničnih dneh je zaradi pokanja petard pobegnilo precej psov. Lastniki so izginotje svojih hišnih ljubljenčkov dolžni zavetišču prijaviti v osmih dneh. Če tega ne storijo, izgubijo pravico do njega. Zato ob tem morda ni odveč vnovično opozorilo, da je dobro na notranjo stran ovratnice psa ali na posebno ploščico napisati svojo telefonsko številko.

Doslednejši bodo
“Občasno v akcijah nadziramo piranske ulice in portoroško plažo, ali lastniki oziroma vodniki psov takoj odstranijo pasje iztrebke. Kazen je sto evrov, in to bomo skupaj s policijo in veterinarsko inšpekcijo počeli še dosledneje. Policija bo napisala kazen, če pes ne bo na povodcu, veterina, če ne bo cepljen, redarji pa, če za psom ne bo počiščeno,” napoveduje inšpektor piranskega urada za občinsko inšpekcijo in redarstvo Aleš Radovac. Piran namreč gotovo spada med mesta, kjer nesnaga pasjih “bombic” preži tako rekoč na vsakem koraku.

Nekulturni lastniki
Lastniki psov, vrečke v žep in doslednost, da ne bo težav ter da bo vašega ljubljenčka imel rad še kdo drug, opozarjajo aktivisti Obalnega društva proti mučenju živali. Tamara Pukšič, ena od tistih, ki se trudijo ozaveščati za ustrezen odnos do živali, ob tem dodaja: “Bolj bi se morali zavedati, da s tem, ko za svojimi ljubljenčki pospravimo, koristimo predvsem psom. Če iztrebki namreč ostanejo na cesti, se povečuje nestrpnost in sovraštvo do psov. Zaradi takih neodgovornežev imajo ljudje pse še manj radi, živali pa za to niso nič krive.” Lastnikom psov želijo vcepiti tudi zavedanje, da je pobiranje iztrebkov in nošenje takih vrečk v priročnem kompletu tudi znak njihove osebne kulture.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.