Slovenija
58 ogledov

Sto evrov za ''bombico''

''Lastniki ali vodniki psov morajo njihove iztrebke takoj odstraniti z javnih po Žurnal24 main
Pasji iztrebki. Policija in redarji dosledneje nad neodgovorne lastnike hišnih ljubljenčkov.

V prazničnih dneh je zaradi pokanja petard pobegnilo precej psov. Lastniki so izginotje svojih hišnih ljubljenčkov dolžni zavetišču prijaviti v osmih dneh. Če tega ne storijo, izgubijo pravico do njega. Zato ob tem morda ni odveč vnovično opozorilo, da je dobro na notranjo stran ovratnice psa ali na posebno ploščico napisati svojo telefonsko številko.

Doslednejši bodo
“Občasno v akcijah nadziramo piranske ulice in portoroško plažo, ali lastniki oziroma vodniki psov takoj odstranijo pasje iztrebke. Kazen je sto evrov, in to bomo skupaj s policijo in veterinarsko inšpekcijo počeli še dosledneje. Policija bo napisala kazen, če pes ne bo na povodcu, veterina, če ne bo cepljen, redarji pa, če za psom ne bo počiščeno,” napoveduje inšpektor piranskega urada za občinsko inšpekcijo in redarstvo Aleš Radovac. Piran namreč gotovo spada med mesta, kjer nesnaga pasjih “bombic” preži tako rekoč na vsakem koraku.

Nekulturni lastniki
Lastniki psov, vrečke v žep in doslednost, da ne bo težav ter da bo vašega ljubljenčka imel rad še kdo drug, opozarjajo aktivisti Obalnega društva proti mučenju živali. Tamara Pukšič, ena od tistih, ki se trudijo ozaveščati za ustrezen odnos do živali, ob tem dodaja: “Bolj bi se morali zavedati, da s tem, ko za svojimi ljubljenčki pospravimo, koristimo predvsem psom. Če iztrebki namreč ostanejo na cesti, se povečuje nestrpnost in sovraštvo do psov. Zaradi takih neodgovornežev imajo ljudje pse še manj radi, živali pa za to niso nič krive.” Lastnikom psov želijo vcepiti tudi zavedanje, da je pobiranje iztrebkov in nošenje takih vrečk v priročnem kompletu tudi znak njihove osebne kulture.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.