Sto tisoč le za obresti

Foto: Jerca Božič Kranjec
Foto: Jerca Božič Kranjec
Zamujanje. Občina Begradu prepozno plačala obnovo vrtca Ciciban.
Oglej si celoten članek

Skoraj 97 tisoč evrov obresti zaradi zamude pri plačilu je mestna občina odštela Begradu za obnovo Vrtca Ciciban Novo mesto. Prenova, ki je bila končana pred tremi leti, je stala dobra dva milijona evrov.

Na vprašanje, v kolikšnem času so pridelali toliko obresti, so nam na oddelku za finance odgovorili: “Podjetje Begrad je čakalo na plačilo zapadle fakture različno, zamuda pa je bila tudi večmesečna – za dve fakturi so čakali tudi 11 mesecev.”

Nadzorniki kritični

Zamudne obresti so navedene v poročilu nadzornega odbora o lanskoletnem zaključnem računu Mestne občine Novo mesto. Nadzorniki opozarjajo na več primerov poplačil neplačanih obveznosti iz preteklih let: vrtec Ostržek, prenove lokalnih cest, komunalno opremljanje stavnih zemljišč, prenova Križatije, zaradi česar občina tvega zamudne obresti.

Na vrhovnem tožilstvu

S prav temi obrestmi pa se, kot so nam potrdili, ukvarja tudi skupina državnih tožilcev za pregon organiziranega kriminala, in sicer v sklopu kazenske ovadbe zoper zastopnike mestne občine in izvajalce zaradi suma storitve kaznivih dejanj gospodarske kriminalitete pri prenovi vrtca
Ciciban.

Glede obresti ovadba pravi, da se je odgovorna oseba odločila, da izvajalec dela nadaljuje, čeprav v proračunu občine za to ni bilo zagotovljenih sredstev. “Tožilska odločitev o tej zadevi še ni bila sprejeta,” so nam v omenjeni skupini tožilcev povedali včeraj.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.