Slovenija
4 ogledov

Sto tisoč le za obresti

Vrtec Ciciban Jerca Božič Kranjec
Zamujanje. Občina Begradu prepozno plačala obnovo vrtca Ciciban.

Skoraj 97 tisoč evrov obresti zaradi zamude pri plačilu je mestna občina odštela Begradu za obnovo Vrtca Ciciban Novo mesto. Prenova, ki je bila končana pred tremi leti, je stala dobra dva milijona evrov.

Na vprašanje, v kolikšnem času so pridelali toliko obresti, so nam na oddelku za finance odgovorili: “Podjetje Begrad je čakalo na plačilo zapadle fakture različno, zamuda pa je bila tudi večmesečna – za dve fakturi so čakali tudi 11 mesecev.”

Nadzorniki kritični

Zamudne obresti so navedene v poročilu nadzornega odbora o lanskoletnem zaključnem računu Mestne občine Novo mesto. Nadzorniki opozarjajo na več primerov poplačil neplačanih obveznosti iz preteklih let: vrtec Ostržek, prenove lokalnih cest, komunalno opremljanje stavnih zemljišč, prenova Križatije, zaradi česar občina tvega zamudne obresti.

Na vrhovnem tožilstvu

S prav temi obrestmi pa se, kot so nam potrdili, ukvarja tudi skupina državnih tožilcev za pregon organiziranega kriminala, in sicer v sklopu kazenske ovadbe zoper zastopnike mestne občine in izvajalce zaradi suma storitve kaznivih dejanj gospodarske kriminalitete pri prenovi vrtca
Ciciban.

Glede obresti ovadba pravi, da se je odgovorna oseba odločila, da izvajalec dela nadaljuje, čeprav v proračunu občine za to ni bilo zagotovljenih sredstev. “Tožilska odločitev o tej zadevi še ni bila sprejeta,” so nam v omenjeni skupini tožilcev povedali včeraj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.