Štormanu ne bodo vrnili zaseženega hotela

Foto: Gregor Katič
Foto: Gregor Katič
Hotel Štorman do nadaljnjega ostaja zaprt. Gostincu grozi osebni stečaj.
Oglej si celoten članek

Celjsko okrajno sodišče je že drugič zavrnilo zahtevo gostinca Zvoneta Štormana, ki je želel, da mu KBM Leasing vrne zaseženi hotel v središču mesta. Hotel, ki ga je omenjena družba zasegla dan po novem letu, tako ostaja zaprt, neznana pa ostaja tudi usoda zaposlenih. KBM Leasing je vložila zahtevek za Štormanov osebni stečaj.

Verjamejo vanj

Po nekaterih informacijah naj bi bil Štorman zaradi tega duševno povsem na tleh. Neuradno naj bi se umaknil na bolniško, njegov mobilni telefon pa zvoni v prazno.

"Zagotovo mu ni lahko, še zlasti zato, ker so skupaj z njim v negotovosti tudi številni zaposleni. Vsem, ki so delali v hotelu, je svetoval, naj izkoristijo proste ure, ki so se decembra nabrale, a čas teče in zdaj bo treba nekaj ukreniti," nam je povedal vir blizu gostinca, ki se ne želi izpostavljati. Zaposleni so še vedno prepričani, da jih ne bo pustil na cedilu in bo tudi davčni upravi, ki je gostinca ovadila zaradi neplačevanja prispevkov, poravnal vse dolgove.

Hotel prodan pod ceno

Družba KBM Leasing se je odločila ukrepati, ker Štorman daljše obdobje ni plačeval obveznosti po leasing pogodbi in je dolg narasel na 2,9 milijona evrov.

Pravni zastopnik KBM Leasinga Franci Matoz je dejal, da so dolžnika večkrat pozvali k plačilu, a odziva ni bilo, zato so se hotel odločili prodati družbi Administrator oziroma celjskemu podjetniku Aleksandru Jančarju. Ta je zanj odštel 1,5 milijona evrov, čeprav naj bi bil hotel vreden skoraj trikrat 
toliko.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.