Slovenija
12 ogledov

Štormanu ne bodo vrnili zaseženega hotela

Zaseg hotela Štorman Gregor Katič
Hotel Štorman do nadaljnjega ostaja zaprt. Gostincu grozi osebni stečaj.

Celjsko okrajno sodišče je že drugič zavrnilo zahtevo gostinca Zvoneta Štormana, ki je želel, da mu KBM Leasing vrne zaseženi hotel v središču mesta. Hotel, ki ga je omenjena družba zasegla dan po novem letu, tako ostaja zaprt, neznana pa ostaja tudi usoda zaposlenih. KBM Leasing je vložila zahtevek za Štormanov osebni stečaj.

Verjamejo vanj

Po nekaterih informacijah naj bi bil Štorman zaradi tega duševno povsem na tleh. Neuradno naj bi se umaknil na bolniško, njegov mobilni telefon pa zvoni v prazno.

"Zagotovo mu ni lahko, še zlasti zato, ker so skupaj z njim v negotovosti tudi številni zaposleni. Vsem, ki so delali v hotelu, je svetoval, naj izkoristijo proste ure, ki so se decembra nabrale, a čas teče in zdaj bo treba nekaj ukreniti," nam je povedal vir blizu gostinca, ki se ne želi izpostavljati. Zaposleni so še vedno prepričani, da jih ne bo pustil na cedilu in bo tudi davčni upravi, ki je gostinca ovadila zaradi neplačevanja prispevkov, poravnal vse dolgove.

Hotel prodan pod ceno

Družba KBM Leasing se je odločila ukrepati, ker Štorman daljše obdobje ni plačeval obveznosti po leasing pogodbi in je dolg narasel na 2,9 milijona evrov.

Pravni zastopnik KBM Leasinga Franci Matoz je dejal, da so dolžnika večkrat pozvali k plačilu, a odziva ni bilo, zato so se hotel odločili prodati družbi Administrator oziroma celjskemu podjetniku Aleksandru Jančarju. Ta je zanj odštel 1,5 milijona evrov, čeprav naj bi bil hotel vreden skoraj trikrat 
toliko.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.