Stožicam uporabno dovoljenje

Foto: Žurnal24
Okoljsko ministrstvo ljubljanski upravni enoti predlaga izdajo uporabnega dovoljenja za nogometni stadion in dvorano v Stožicah, kar pa ne velja za zunanjo ureditev.
Oglej si celoten članek

Z ministrstva za okolje so sporočili, da je komisija za tehnični pregled ugotovila, da so večnamenski nogometni stadion, športna dvorana ter spremljajoči poslovno-trgovski objekt s pripadajočo prometno in komunalno ureditvijo prve etape Športnega centra Stožice izvedeni v skladu z izdanimi gradbenimi dovoljenji in predpisi, razen v delu, ki se nanaša na zunanjo ureditev.

"Da je iz predloženega dokazila o zanesljivosti objektov razvidno, da so bili upoštevani predpisani ukrepi, s katerimi bodo preprečeni oziroma na najmanjšo mero omejeni vplivi, ki jih utegnejo povzročiti objekti sami po sebi oziroma z uporabo v svoji okolici, ter da je predloženi projekt izvedenih del izdelan v skladu s predpisi," so v sporočilu za javnost zapisali na ministrstvu.

Komisija za tehnični pregled je tako ljubljanski upravni enoti predlagala, da za stadion in športno dvorano ter spremljajoči poslovno-trgovski objekt s pripadajočo prometno in komunalno ureditvijo prve etape Športnega centra Stožice izda uporabno dovoljenje.

Za zunanjo ureditev, kjer se dela nadaljujejo, a vsa ne bodo dokončana do izteka poskusnega obratovanja, bo upravni organ obdobje poskusnega obratovanja, skladno z ugotovitvami projektantke zunanje ureditve, podaljšal še za šest mesecev.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.