Slovenija
36 ogledov

Stožicam uporabno dovoljenje

Žurnal24 main
Okoljsko ministrstvo ljubljanski upravni enoti predlaga izdajo uporabnega dovoljenja za nogometni stadion in dvorano v Stožicah, kar pa ne velja za zunanjo ureditev.

Z ministrstva za okolje so sporočili, da je komisija za tehnični pregled ugotovila, da so večnamenski nogometni stadion, športna dvorana ter spremljajoči poslovno-trgovski objekt s pripadajočo prometno in komunalno ureditvijo prve etape Športnega centra Stožice izvedeni v skladu z izdanimi gradbenimi dovoljenji in predpisi, razen v delu, ki se nanaša na zunanjo ureditev.

"Da je iz predloženega dokazila o zanesljivosti objektov razvidno, da so bili upoštevani predpisani ukrepi, s katerimi bodo preprečeni oziroma na najmanjšo mero omejeni vplivi, ki jih utegnejo povzročiti objekti sami po sebi oziroma z uporabo v svoji okolici, ter da je predloženi projekt izvedenih del izdelan v skladu s predpisi," so v sporočilu za javnost zapisali na ministrstvu.

Komisija za tehnični pregled je tako ljubljanski upravni enoti predlagala, da za stadion in športno dvorano ter spremljajoči poslovno-trgovski objekt s pripadajočo prometno in komunalno ureditvijo prve etape Športnega centra Stožice izda uporabno dovoljenje.

Za zunanjo ureditev, kjer se dela nadaljujejo, a vsa ne bodo dokončana do izteka poskusnega obratovanja, bo upravni organ obdobje poskusnega obratovanja, skladno z ugotovitvami projektantke zunanje ureditve, podaljšal še za šest mesecev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.