Stožice: Namesto na strehi trgovine pomožna igrišča gradijo ob PST

Foto: Anže Petkovšek športni park Stožice Foto: Anže Petkovšek športni park Stožice Foto: Anže Petkovšek športni park Stožice Foto: Anže Petkovšek športni park Stožice
Med Potjo spominov in tovarištva, športnim parkom Stožice in Štajersko cesto bosta v kratkem stali dve novi nogometni igrišči, eno bo veliko 106 krat 66 metrov, na njem bo naravna trava z namakalnim sistemom, drugo, manjše pa 106 krat 58,5 metra pa bo prekrito z umetno travo.
Oglej si celoten članek

Obe igrišči bosta obdani z ograjo, visoko tri metre. Vrata v ograji bodo podnevi odprta, ponoči pa jih bo mogoče zakleniti. Okoli igrišč bo nameščena tudi lovilna mreža, vpeta med stebre, visoke sedem metrov. Predvidena je tudi ureditev gozdička, zelenic in utrjenih pohodnih površin.

Med obema igriščema bo dolga klop, s katere bodo obiskovalci lahko opazovali obe igrišči. Igrišči bosta povezani s Potjo spominov in tovarištva, načrtujejo pa tudi ureditev gozdička. Gozdiček je varovano območje, zato večji posegi vanj niso predvideni.

Izvajalca del, družbi CVP in Lesnina MG Oprema, bosta igrišči zgradili za 2,4 milijona evrov, morata urediti tudi peščeno površino, kjer bodo klopi, mize, stojala za kolesa in pitniki vode.

Foto: Anže Petkovšek športni park Stožice

Na novih igriščih bodo moštva trenirala in se pripravljala na tekme v športnem parku. "Igrišči sta potrebni, ker bosta bistveno prispevali k izvedbi priprav na tekmovanja ljubljanskih nogometnih klubov v vseh starostnih kategorijah," poudarjajo na ljubljanski občini.

Igrišči bosta namenjeni predvsem ljubljanskim nogometnim klubom. Največ naj bi ju uporabljala Nogometni klub Olimpija, ki ima na stadionu v Stožicah svoje domovanje, in Nogometni klub Bravo. Upravitelj bo javni zavod Šport Ljubljana.

Čeprav je bila prvotna lokacija načrtovana znotraj Športnega parka Stožice, bosta igrišči zdaj umeščeni nekoliko južneje, med Pot spominov in tovarištva (PST), Štajersko cesto in nedokončan del trgovskega dela športnega parka.

Foto: Anže Petkovšek športni park Stožice

Sprva so bila pomožna igrišča načrtovana na strehi nakupovalnega središča v Stožicah. A ker nič ne kaže, da bi ga v kratkem dokončali, so se ljubljanski občinski veljaki odločili, da jih prestavijo.

Gradbinci bodo dela predvidoma končali v mesecu in pol.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 9

  • 18:56 6. Oktober 2019.

    Dober biznis. Malo travce in ograjca pa ti kapne dobra dva miljočka. Očitno so spet računali volumen, ne površine.

  • 10:01 6. Oktober 2019.

    Bedni komentarji, ki nimajo nič z realnostjo

  • 09:29 6. Oktober 2019.

    Za financiranje nogometa državi nikoli ne zmanjka virov, za zdravljenje hudih bolezni otrok pa moramo ljudje sami zbirati sredstva.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.