Slovenija
8862 ogledov

Stožice: Namesto na strehi trgovine pomožna igrišča gradijo ob PST

športni park Stožice
1/4
Anže Petkovšek Gradbišče v športnem parku Stožice.
Med Potjo spominov in tovarištva, športnim parkom Stožice in Štajersko cesto bosta v kratkem stali dve novi nogometni igrišči, eno bo veliko 106 krat 66 metrov, na njem bo naravna trava z namakalnim sistemom, drugo, manjše pa 106 krat 58,5 metra pa bo prekrito z umetno travo.

Obe igrišči bosta obdani z ograjo, visoko tri metre. Vrata v ograji bodo podnevi odprta, ponoči pa jih bo mogoče zakleniti. Okoli igrišč bo nameščena tudi lovilna mreža, vpeta med stebre, visoke sedem metrov. Predvidena je tudi ureditev gozdička, zelenic in utrjenih pohodnih površin.

Med obema igriščema bo dolga klop, s katere bodo obiskovalci lahko opazovali obe igrišči. Igrišči bosta povezani s Potjo spominov in tovarištva, načrtujejo pa tudi ureditev gozdička. Gozdiček je varovano območje, zato večji posegi vanj niso predvideni.

Izvajalca del, družbi CVP in Lesnina MG Oprema, bosta igrišči zgradili za 2,4 milijona evrov, morata urediti tudi peščeno površino, kjer bodo klopi, mize, stojala za kolesa in pitniki vode.

športni park Stožice | Avtor: Anže Petkovšek Gradbišče v športnem parku Stožice. Anže Petkovšek

Na novih igriščih bodo moštva trenirala in se pripravljala na tekme v športnem parku. "Igrišči sta potrebni, ker bosta bistveno prispevali k izvedbi priprav na tekmovanja ljubljanskih nogometnih klubov v vseh starostnih kategorijah," poudarjajo na ljubljanski občini.

Igrišči bosta namenjeni predvsem ljubljanskim nogometnim klubom. Največ naj bi ju uporabljala Nogometni klub Olimpija, ki ima na stadionu v Stožicah svoje domovanje, in Nogometni klub Bravo. Upravitelj bo javni zavod Šport Ljubljana.

Čeprav je bila prvotna lokacija načrtovana znotraj Športnega parka Stožice, bosta igrišči zdaj umeščeni nekoliko južneje, med Pot spominov in tovarištva (PST), Štajersko cesto in nedokončan del trgovskega dela športnega parka.

športni park Stožice | Avtor: Anže Petkovšek Gradbišče v športnem parku Stožice. Anže Petkovšek

Sprva so bila pomožna igrišča načrtovana na strehi nakupovalnega središča v Stožicah. A ker nič ne kaže, da bi ga v kratkem dokončali, so se ljubljanski občinski veljaki odločili, da jih prestavijo.

Gradbinci bodo dela predvidoma končali v mesecu in pol.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 9
 • Naklonsky 18:56 06.oktober 2019.

  Dober biznis. Malo travce in ograjca pa ti kapne dobra dva miljočka. Očitno so spet računali volumen, ne površine.

 • Avatar Mirko
  Mirko 10:01 06.oktober 2019.

  Bedni komentarji, ki nimajo nič z realnostjo

 • mirror 09:29 06.oktober 2019.

  Za financiranje nogometa državi nikoli ne zmanjka virov, za zdravljenje hudih bolezni otrok pa moramo ljudje sami zbirati sredstva.