Strah pred
 resnico o Patrii

Foto: Žurnal24 Cvikl je dejal, da v Slovenijo ni prišel zgolj zaradi zaslišanja. (Foto: Anže Pe
Patria. Levanič: Grims se dela norca! Grims: Otroški vrtec.
Oglej si celoten članek

Komisija. Parlamentarna komisija, ki preiskuje ozadje afere Patria, ni zaslišala Milana M. Cvikla, nekdanjega predsednika komisije o nakupu patrij. To se ni zgodilo, ker so štirje člani komisije iz vrst koalicije obstruirali sejo, kar je predsednik komisije Branko Grims (SDS) označil za smrtni strah pred resnico.

"Njihov cilj je preprečiti, da bi komisija karkoli odkrila," meni Grims, ki je omenjene poslance označil za "otroški vrtec", njihova dejanja pa za "parlamentarno pobalinstvo".

Eden od članov, ki se seje niso hoteli udeležiti, Dejan Levanič (SD), pa je dejal, da so si s kolegi zgolj želeli seje, na kateri bi se dogovorili o nadaljnjem delu in dokaznih gradivih, ki jih po njihovem mnenju sploh ni. "Obupno potrebujejo vzporedno zgodbo, da preusmerijo pozornost drugam," je o SDS, ki da naj bi imela za komisijo "svoj scenarij", povedal Levanič. Nova seja komisije, ko bodo zaslišali Antona Ropa, bo 4. marca.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.