Slovenija
48 ogledov

Strah pred
 resnico o Patrii

Cvikl je dejal, da v Slovenijo ni prišel zgolj zaradi zaslišanja. (Foto: Anže Pe Žurnal24 main
Patria. Levanič: Grims se dela norca! Grims: Otroški vrtec.

Komisija. Parlamentarna komisija, ki preiskuje ozadje afere Patria, ni zaslišala Milana M. Cvikla, nekdanjega predsednika komisije o nakupu patrij. To se ni zgodilo, ker so štirje člani komisije iz vrst koalicije obstruirali sejo, kar je predsednik komisije Branko Grims (SDS) označil za smrtni strah pred resnico.

"Njihov cilj je preprečiti, da bi komisija karkoli odkrila," meni Grims, ki je omenjene poslance označil za "otroški vrtec", njihova dejanja pa za "parlamentarno pobalinstvo".

Eden od članov, ki se seje niso hoteli udeležiti, Dejan Levanič (SD), pa je dejal, da so si s kolegi zgolj želeli seje, na kateri bi se dogovorili o nadaljnjem delu in dokaznih gradivih, ki jih po njihovem mnenju sploh ni. "Obupno potrebujejo vzporedno zgodbo, da preusmerijo pozornost drugam," je o SDS, ki da naj bi imela za komisijo "svoj scenarij", povedal Levanič. Nova seja komisije, ko bodo zaslišali Antona Ropa, bo 4. marca.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.