Strela ga je osmodila po nogi

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Veliko sreče je imel sinoči planinec, ki ga je med neurjem na poti z Mangarta oplazila strela.
Oglej si celoten članek

V 27-letnega Madžara je treščilo okoli 19.40 in ga osmodilo po nogi, so sporočili s PU Nova Gorica.

Gasilci PGD Bovec in reševalci GRS Bovec so mu takoj odhiteli na pomoč, vendar si je planinec po nekaj časa toliko opomogel, da je ob pomoči dveh prijateljev sam nadaljeval pot v dolino.

Ko sta se srečala z reševalci, so ga ti pospremili v dolino, kjer je planinca zdravstveno osebje prepeljalo na opazovanje v šempetrsko bolnišnico. Hujših posledic ni utrpel.

Izognite se jim

Nevihte so v gorskem svetu pogoste predvsem popoldne in zvečer, zato izlet načrtujte tako, da boste takrat že na varnem. Če vas nevihta vseeno ujame na prostem, se še posebej hitro spravite stran z vrhov, grebenov in od osamelih dreves, ne bodite niti v bližini vode, na vznožju skalnih sten, pri votlinskih vhodih ali pod daljnovodi.

Nekoliko varnejši boste v dolini, globeli, najmanj 15 metrov stran od skal. Usedite se na nahrbtnik s prekrižanimi nogami, predlagajo izkušeni gorniki in opozarjajo, da se pazite udarnega vala, saj vas ta lahko potisne čez rob.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.